Radosť z hry

Ako rozdeľujeme hry? Občas aj vy túžite byť opäť tým malým dieťaťom, ktoré nemá iné povinnosti okrem hrania sa s hračkami a hrami? Zasnívajme si spolu o detských časoch. Mnohí dospelí chcú byť na chvíľu znovu deťmi. V detstve nemáte starosti s pracovnými povinnosťami, nerozmýšľate nad tým ako uživiť rodinu či koľko peňazí máte priniesť domov zo svojho zamestnania. Nemusíte rozmýšľať nad platením účtov a splátok, či energií. V detstve máte jedinú potrebu, a to hrať sa. Už od detstva sme zvedavými tvormi. Rozpoznávame tvary, vymaľovávame rôzne omaľovávanky, učíme sa písať, čítať a počítať, či hrať sa jednoduché hry.

 

hry na mobile

 

Aj vy ste sa ako dieťa radi hrali s autíčkami, s nákladnými strojmi, robili koláčiky z piesku alebo hrali s bábikami na rodičov? Aj toto sú povinnosti našich malých ratolestí. Najdôležitejšie je dostať deti von na vzduch na detské ihrisko. Mnoho detí totižto trávi veľa času za svojím počítačom pri hraní rôznych počítačových hier. Doprajte svojim deťom pobyt na čerstvom vzduchu s ich rovesníkmi. Vonku si zahrajú hry, akým je napríklad futbal, skrývačka, slepá baba, alebo len tak sa zahrajú na hojdačkách, v pieskovisku či na rôznych preliezkach. Ja ako malá som ľúbila vymýšľať. Vždy som chodila von so svojim bratom a našim susedom, ktorý bol v našom veku. Mali sme okolo desať až jedenásť rokov. Veľa času sme trávili na detskom ihrisku za naším panelákovým domom.

 

radosť z hry

 

Robili sme všelijaké vylomeniny z piesku, hrali sa na preliezkach a trávili čas aj so susedovým psom. Vždy sme si našli niečo, čo nám robilo radosť. Kopali sme si loptu, či hrali ping pong na ping pongových stoloch, ktoré sme mali na ihrisku. Hier sme mali v mysli veľa. No ako prišlo obdobie susedovho sťahovania, našli sme si iných kamarátov. Dospeli sme. Začali sme sa stretávať s inými kamarátmi, s ktorými sme trávili čas už v baroch. Pravidelný alkohol bol pre nás dobré riešenie na odbúravanie stresu a tou správnou zábavou. Nemali by ste deťom dovoliť chodiť do rôznych podnikov, kde ponúkajú alkohol. Nie je to pre ne prospešné. To vám viem veľmi jasno povedať.

Back To Top