Čo je zmluvne napísané, to je dané


Kto je šikovný a má ľudovo povedané „pod čiapkou“, nespolieha sa na žiadne vzory zmlúv stiahnuté z Internetu a iných pochybných zdrojov, a zájde za právnikom, ktorý vyhotoví akúkoľvek zmluvu tak, aby jej nebolo možné napadnúť na súde, aby bola platná, a aby klienta nemohla poškodiť. Týmto jednoduchým sloganom by sme mohli začať toto krátke pojednanie a pripomenúť vám, že právnik – to nie je iba obhajca na súde alebo odborník v rámci poradenstva ohľadom rozvodového konania či oprávneného získania dedičstva – je to tiež špecialista na zmluvy všetkého druhu.

text zmluvy

Môže vám to pripadať príliš zjednodušené a nadnesené, ale „čo je napísané, to je dané“, a ak je dobre spísaná zmluva na predaj bytu alebo auta, je platná v podstate nepretržite mnoho rokov, pokiaľ ju neanuluje iná zmluva, alebo pokiaľ predmet zmluvy prestane existovať. Tohto fenoménu sú si dobrí právnici vedomí a skúsený advokát v Banskej Bystrici na tejto praxi oslavuje úspech u mnohých klientov, nech je to ktokoľvek a zaoberá sa čímkoľvek.

spísanie zmluvy

Ak teda chcete mať skutočnú istotu a nechcete zbytočne riskovať problém pri súdnom spore ohľadom zle spísanej zmluvy, kde je možné niektorého z bodov ľahko zneužiť protistranou, nechajte ju vypracovať skutočným odborníkom. Výhodou tohto postupu je, že môžete právnika požiadať o spísanie akejkoľvek zmluvy a akékoľvek udalosti pri predaji, prenájme, kúpe, partnerstve, dedičstve a všetkých ostatných medziľudských vzťahoch.

Právnik si stráži všetky náležitosti aj v nadväznosti na legislatívne zmeny, ktoré by sa vás zmluvnou dohodou priamo dotýkali, platnosť zmlúv je niekedy veľmi pálčivá vec a zabezpečiť, aby to, čo sa spíše, platilo aj do budúcnosti, vyžaduje presné právne formulácie na základe znalostí a skúseností odborníkov, pre ktoré je oblasť práva tým, čo je pre rybu vodné prostredie. Právnik sa skrátka pri spisovaní zmlúv pohybuje, ako ryba vo vode.

Back To Top